Cara Menambah Pencetak Baru ke Buku Pantas 6

Perisian perakaunan QuickBooks 6 memantau data kewangan perniagaan anda di lokasi terpusat. Anda boleh menambahkan pencetak tambahan untuk mencetak laporan dan dokumen kewangan lain dari QuickBooks 6 dengan memasang pencetak ke sistem operasi anda. Setelah pencetak dipasang, anda dapat mengaksesnya secara langsung dari aplikasi QuickBooks tanpa perlu mengkonfigurasi ulang perisian perakaunan.

1

Masukkan satu hujung kabel USB dari pencetak ke port terbuka di komputer anda.

2

Klik ikon "Mula" dan klik "Peranti dan Pencetak" dari menu yang muncul. Klik "Tambah Pencetak" di tetingkap yang muncul.

3

Klik "Tambah Pencetak Tempatan" dan klik "Gunakan Pelabuhan Yang Ada" dalam senarai pilihan. Klik "Next" untuk membuka tetingkap pemacu.

4

Klik jadikan dan model pencetak dalam senarai peranti dan klik "Seterusnya" untuk memasang pemacu yang diperlukan ke sistem operasi anda supaya Quickbooks 6 dapat mengirim data ke peranti.

5

Buka Buku Pantas dan arahkan ke laporan atau dokumen yang ingin anda cetak. Klik butang "Fail" dan klik "Cetak." Klik menu tarik-turun "Pencetak" dan pilih nama pencetak baru untuk digunakan dengan QuickBooks 6. Klik "Cetak" untuk mengirim dokumen ke pencetak.