Penonton Sasaran untuk Menyewa Bilik Latihan / Mesyuarat Sepanjang Hari

Membangun perniagaan menyewa ruang kepada orang-orang yang memberikan latihan atau mengadakan pertemuan memerlukan mengetahui pasaran sasaran. Walaupun anda hanya ingin menyewa salah satu ruang pejabat anda untuk menjana wang tambahan, anda perlu mengenal pasti orang yang bersedia untuk menjana wang untuk menyewa bilik. Sebaik sahaja anda mengenal pasti pasaran sasaran anda, anda sudah bersedia untuk mempromosikan ruang anda dan menjemput penyewa untuk menempah ruang tersebut mengikut jam atau hari.

Perniagaan Berasaskan Rumah

Pemilik perniagaan yang menjalankan syarikat mereka dari rumah mereka kadang-kadang memerlukan ruang pertemuan untuk mengadakan sesi latihan atau untuk bertemu dengan pelanggan. Persaingan anda mungkin terdiri daripada kedai kopi tempatan yang menawarkan tempat duduk di mana para profesional dapat bertemu, jadi cari jalan untuk menonjol dari kedai-kedai ini, seperti dengan peralatan multi-media yang anda tawarkan. Perniagaan yang perlu melatih ahli gabungan adalah segmen lain dari pasaran sasaran ini yang mungkin memerlukan ruang persidangan dengan meja, kerusi, papan putih, projektor dan akses Internet untuk menyediakan sesi latihan.

Rangkaian dan Acara Kelab

Acara yang melibatkan rangkaian, seperti kelab Rotary atau kumpulan yang memerlukan ruang pertemuan, menjadikan pasaran sasaran produktif. Kumpulan-kumpulan ini mungkin mahu meja dan kerusi bergerak jauh sehingga lawatan dan rangkaian dapat berlangsung. Atau mereka mungkin lebih suka meja bulat, pilihan lain untuk menarik kumpulan yang memerlukan ruang untuk rangkaian. Menyediakan meja dan akses kepada kuasa yang membolehkan menyajikan makanan ringan dan minuman adalah faedah yang kuat untuk pasaran sasaran ini.

Pelatih

Pelatih profesional yang mengadakan bengkel dan seminar memerlukan tempat untuk mengadakan sesi. Walaupun pelatih sering melakukan latihan di laman pelanggan mereka, mereka yang mengadakan sesi latihan yang menarik orang yang bekerja di perniagaan yang berbeza perlu menyediakan ruang mereka sendiri. Menyediakan ruang latihan yang lengkap dengan akses ke Internet serta peralatan untuk memaparkan persembahan di skrin adalah yang terbaik. Penyediaan bilik adalah penting untuk kumpulan ini juga, yang mungkin lebih suka sama ada susunan meja dan tempat duduk gaya kelas atau susunan berbentuk U yang mendorong pembelajaran berkumpulan.

Syarikat

Syarikat yang lebih besar dengan banyak ruang pertemuan di kemudahan mereka sendiri mungkin perlu menyewa ruang untuk pertemuan yang tidak dapat mereka adakan di tempat, seperti ketika bilik persidangan mereka terlalu kecil untuk menampung semua orang. Syarikat yang memerlukan ruang pertemuan di sebuah bandar di mana mereka tidak mempunyai pejabat menjadikan calon kuat untuk menyewa bilik mesyuarat juga. Syarikat yang tidak mempunyai pejabat fizikal dan ingin mengurangkan kos dengan menyewa bilik daripada menyewakan ruang menunjukkan pasaran sasaran lain.

Bukan Untung

Organisasi bukan untung yang tidak mempunyai ruang di pejabat mereka sendiri untuk mengadakan mesyuarat atau sesi latihan dikehendaki mengadakan mesyuarat dewan secara berkala, jadi mereka perlu bertemu di suatu tempat. Kumpulan sukarelawan dan amal yang bergantung pada pejabat maya atau yang tidak menyewakan ruang fizikal adalah calon yang kuat untuk menyewa bilik mesyuarat.