Cara Menambah Feedjit ke Blogspot

Menambah widget Feedjit ke blog Blogspot membolehkan anda melacak maklumat mengenai pengunjung blog anda, seperti lokasi mereka, catatan yang mereka lihat dan berapa lama mereka berkunjung. Ini membolehkan anda menentukan seberapa berkesan kandungan blog tertentu dan jika anda mempunyai trend dalam jenis pembaca yang anda terima. Apabila anda mengetahui lebih banyak maklumat mengenai siapa yang membaca blog anda dan kandungan apa yang mereka baca secara konsisten, anda boleh fokus menulis lebih banyak catatan yang menarik bagi penonton dalam talian anda.

1

Navigasi ke laman web Feedjit, klik pautan "Log masuk" di bar alat atas dan kemudian klik "Sertai FEEDJIT jika anda bukan ahli!" pautan.

2

Klik butang "Daftar" di bawah versi percuma perkhidmatan Feedjit. Ini membuka halaman pendaftaran di mana anda boleh mula membuat widget anda.

3

Konfigurasikan widget anda dari halaman pendaftaran. Anda boleh memilih pilihan seperti warna widget, warna teks, ukuran dan gaya teks.

4

Pilih "Blog atau laman web lain" di menu drop-down "Pasang Feedjit" dan kemudian klik "Pergi." Halaman seterusnya memaparkan kod widget Feedjit.

5

Sorot kod widget, klik kanan kod tersebut untuk membuka menu konteks dan kemudian pilih "Salin."

6

Klik butang "Kembali" pada penyemak imbas anda untuk kembali ke borang pendaftaran.

7

Pilih "Blogger Blog" di menu drop-down Install Feedjit dan kemudian klik "Go."

8

Klik “Klik untuk membuka tetingkap baru dan pasang di Blogger.” Jika Anda belum masuk ke akaun Google, laman web akan meminta Anda masuk.

9

Pilih nama blog yang ingin anda pasang Feedjit dari menu drop-down "Pilih blog".

10

Ketik nama untuk widget Feedjit di kotak teks Judul.

11

Klik pautan "Edit Kandungan" untuk memaparkan kotak teks kandungan.

12

Klik kanan di dalam kotak teks dan pilih "Tampal" untuk meletakkan kod widget di dalam kotak.

13

Klik butang "Tambah Widget" untuk menambahkan widget Feedjit ke blog Blogger Anda dan kemudian klik butang "Simpan" untuk menerbitkan perubahan anda.