Cara memuat naik sandaran yang disimpan di komputer saya ke IPhone saya

Memulihkan sandaran dari komputer anda boleh menjadi cara cepat untuk menyelesaikan masalah dengan iPhone anda, atau kaedah mudah untuk memindahkan data dan tetapan dari peranti iOS lama ke iPhone baru anda. Dalam mana-mana keadaan, anda memerlukan kabel USB yang sesuai dengan iPhone anda, dan anda mesti membuat sandaran di komputer menggunakan iTunes. Sekiranya anda menyegerakkan peranti anda di komputer, iTunes membuat sandaran secara automatik.

Pulihkan Sandaran ke IPhone yang Sama

Untuk memulihkan sandaran ke iPhone yang sama, pasangkan iPhone ke port USB komputer terlebih dahulu. ITunes tidak mempunyai pilihan untuk memulihkan sandaran dari komputer anda melalui Wi-Fi. Seterusnya, lancarkan iTunes jika tidak bermula secara automatik, dan kemudian pilih nama iPhone anda dari bar alat. Pilih tab "Ringkasan", dan kemudian klik "Pulihkan Sandaran." Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu sandaran di komputer, pilih sandaran yang ingin anda gunakan. Anda juga mesti memasukkan kata laluan anda jika sandaran disulitkan.

Pindahkan ke iPhone Baru

Proses untuk memulihkan sandaran ke iPhone baru adalah serupa. Semasa pertama kali menyiapkan iPhone, anda mempunyai pilihan untuk "Pulihkan Dari iTunes Backup." Pilih pilihan ini, dan kemudian sambungkan iPhone ke komputer. ITunes kemudian akan bertanya sama ada anda mahu memulihkan dari sandaran. Pilih pilihan ini sekali lagi, dan kemudian pilih salah satu sandaran yang disimpan di iTunes. Proses pemulihan mengambil masa beberapa minit.