Bagaimana Memulakan Perniagaan Pembekalan Haiwan Peliharaan

Perniagaan bekalan haiwan peliharaan memasarkan pelbagai produk haiwan peliharaan kepada sekumpulan pemilik haiwan peliharaan yang pelbagai. Pemilik haiwan peliharaan sering menganggap haiwan peliharaan sebagai anggota rumah tangga yang dihargai, dan memberi makanan dan penjagaan yang berkualiti kepada haiwan itu. Trend Perniagaan Kecil meramalkan bahawa, pada tahun 2010, pemilik haiwan peliharaan akan menumpukan dolar bekalan haiwan kesayangan pada produk makanan berkualiti, seperti makanan haiwan peliharaan berasaskan organik atau perubatan. Haiwan peliharaan juga akan mendapat manfaat daripada tali leher yang baik dan tempat tidur haiwan kesayangan geriatrik. Sebaliknya, kedai bekalan haiwan kesayangan yang lebih tinggi diprediksi akan melihat kurang perniagaan kerana pemilik membelanjakan wang budi bicara untuk lebih banyak produk asas.

1

Susunkan perniagaan bekalan haiwan kesayangan anda. Pilih struktur perniagaan dengan nasihat daripada Akauntan Awam Bertauliah yang biasa dengan perniagaan runcit kecil dan haiwan kesayangan. Bentuk perniagaan yang biasa merangkumi hak milik tunggal, syarikat berhad, syarikat Subbahagian S dan syarikat am. Hubungi ejen insurans komersial dengan latar belakang dan pengalaman tanggungjawab yang serupa, dapatkan lesen perniagaan di pejabat bandar atau kerani daerah anda dan hubungi Jabatan Hasil negeri anda untuk mendapatkan lesen cukai jualan.

2

Dapatkan lokasi perniagaan runcit yang mudah diakses dari jalan utama dan dengan banyak tempat letak kenderaan pelanggan. Pastikan trak penghantaran besar boleh sampai ke kedai anda dengan mudah juga. Dapatkan kelulusan jabatan pengezonan bertulis sebelum anda menandatangani pajakan bangunan dan melibatkan syarikat pembuat tanda untuk membuat grafik berkaitan haiwan peliharaan berwarna-warni yang menggambarkan perniagaan bekalan haiwan kesayangan anda dengan tepat.

3

Kumpulkan senarai kedai bekalan haiwan peliharaan di bandar anda dan sekitarnya dan kunjungi setiap kedai dengan berhati-hati untuk melihat barisan produk, susun atur dan interaksi pekerja dengan pelanggan. Dapatkan salinan bahan promosi dan maklumat mengenai acara pendidikan yang dijadualkan di kedai-kedai.

4

Tentukan barisan produk haiwan kesayangan anda. Perniagaan bekalan haiwan peliharaan memenuhi berbagai segmen pasar, catatan Majalah "Usahawan". Beberapa kedai memberi tumpuan kepada produk haiwan kesayangan yang sihat, termasuk makanan haiwan peliharaan organik dan persediaan mandi dan rawatan tidak beracun. Perniagaan lain mempunyai produk bekalan haiwan kesayangan standard, bersama dengan pakaian dan tempat tidur haiwan kesayangan mewah untuk pemilik haiwan peliharaan dengan anggaran lebih tinggi. Pemilik haiwan peliharaan yang membeli produk dari peruncit dalam talian mewakili segmen pasaran yang lain.

5

Pesan produk bekalan haiwan kesayangan anda. Pilih barisan produk haiwan peliharaan berdasarkan ruang rak yang ada dan pengenalan produk yang tidak tersedia di kedai pesaing. Sediakan pesanan barang dagangan yang merangkumi produk mandi dan dandanan, bekalan kesihatan pergigian dan alat latihan. Termasuk makanan ringan dan makanan umum. Minta doktor haiwan anda untuk mengesyorkan makanan istimewa untuk keadaan perubatan pelbagai haiwan. Nilai kelayakan persediaan untuk burung, reptilia dan binatang peliharaan kecil, seperti musang dan hamster.

6

Ambil kakitangan keluar dan penyayang. Cari pekerja di program pembantu doktor haiwan kolej komuniti dan kumpulan penyelamat haiwan. Letakkan iklan "Help Wanted" surat kabar yang mencari pencinta haiwan yang senang menolong pemilik haiwan peliharaan lain.

7

Latih kakitangan anda sepenuhnya. Lakukan latihan memainkan peranan perkhidmatan pelanggan, dan mengadakan peraduan trivia pekerja menggunakan maklumat produk haiwan kesayangan yang dibekalkan oleh pengeluar. Sebarkan baju pekerja yang sesuai dengan nama dan logo grafik kedai anda.

8

Buka kedai bekalan haiwan kesayangan anda dengan acara pembukaan untuk haiwan peliharaan yang berkelakuan baik dan pemiliknya. Menawarkan potongan harga untuk item dengan margin yang lebih tinggi dan jumlah pembelian makanan. Lakukan pemberian produk haiwan kesayangan, dan gunakan borang penyertaan untuk membuat senarai mel. Jemput doktor haiwan atau pakar penjagaan haiwan kesayangan untuk memberi tahu tentang manfaat pemakanan dan penjagaan haiwan kesayangan yang berkualiti. Iklankan acara tersebut dalam iklan di halaman komuniti surat kabar tempatan, dan letakkan brosur di pejabat doktor haiwan dan kedai dandanan.