Cara Menghubungkan Dock iPod Panasonic Universal ke Penerima

Panasonic memasarkan rangkaian stesen sambungan iPod yang membolehkan anda mengecas dan mendengar muzik dari peranti iPod anda. Stesen sambungan iPod Panasonic ini juga mempunyai kemampuan untuk menyambung ke penerima stereo anda menggunakan kabel penyesuai stereo mini ke RCA. Menyambungkan stesen dok ke penerima anda membolehkan anda mendengar muzik dari iPod anda melalui pembesar suara yang dipasang pada stereo anda dan secara amnya menawarkan pengeluaran semula bunyi berkualiti tinggi daripada menggunakan pembesar suara terpasang di stesen dok.

1

Cari output stereo mini di stesen sambungan Panasonic anda. Output stereo mini ini kelihatan seperti bicu fon kepala dan umumnya muncul di bahagian depan stesen dok.

2

Sambungkan hujung stereo mini kabel penyesuai ke output stereo mini di stesen sambungan.

3

Sambungkan hujung kabel penyesuai yang lain ke input pada penerima stereo anda. Padankan warna pada kabel RCA dengan warna yang terdapat pada input penerima anda.

4

Tekan butang "Main" pada iPod anda.

5

Tekan butang "Input" pada penerima anda sehingga anda mendengar suara dari iPod anda dimainkan pada pembesar suara stereo anda.