Cara Menambah Butang Kirim ke Tumblr

Sekiranya anda ingin menjadikan blog Tumblr anda lebih interaktif untuk pembaca anda, pertimbangkan untuk menambahkan butang Kirim. Apabila diklik, secara automatik akan memaparkan tetingkap di mana penonton dapat memasukkan maklumat, seperti teks dan gambar, untuk menambah entri tertentu. Tumblr menyediakan alat dan kod yang diperlukan untuk menjadikan ciri ini muncul di laman web anda. Sertakan butang kirim di laman Tumblr anda di mana yang dikehendaki.

1

Log masuk ke akaun Tumblr anda dan klik nama blog anda di bar menu di bahagian atas.

2

Klik butang tetapan yang muncul di bar sisi kanan. Tatal ke bahagian Penyerahan dan klik kotak di sebelah pilihan "Biarkan orang menghantar catatan". Terus masukkan maklumat pilihan, seperti panduan penyerahan anda, di tempat yang disediakan, dan kemudian klik "Simpan pilihan" di bahagian bawah untuk meneruskan.

3

Klik "Sesuaikan penampilan" di bar sisi dan kemudian klik pautan tema di menu yang dipaparkan untuk membuka kod laman web anda.

4

Letakkan kursor anda di mana sahaja di bawah tanda di mana anda mahu butang hantar muncul. Sebagai contoh, letakkan kursor anda selepas entri "{block: Posts}" untuk menunjukkan butang hantar anda di atas setiap catatan yang anda tulis. Masukkan kod berikut: {block: SubmissionsEnabled} Kirim {/ block: SubmissionsEnabled}

5

Klik butang "Kemas kini pratonton" di sudut kanan bawah tetingkap untuk melihat ciri kiriman anda dan kemudian klik butang "Simpan + Tutup" di menu kanan atas untuk menerbitkan karya anda.