Kesan Pemotongan Perbelanjaan Terhadap Pendapatan Bersih

Adalah mungkin untuk meningkatkan pendapatan bersih dengan memotong perbelanjaan, tetapi hanya jika anda memotong perbelanjaan yang tepat. Kerana anda harus mengeluarkan wang untuk menghasilkan wang, jika anda memotong perbelanjaan yang salah, pendapatan bersih syarikat anda mungkin tetap sama, turun lebih rendah atau bahkan menjadi kerugian bersih.

Pendapatan bersih

Penyata pendapatan, juga disebut laporan untung rugi, adalah laporan kewangan yang menunjukkan keuntungan atau kerugian syarikat dalam jangka masa yang ditetapkan. Penyata pendapatan menyenaraikan pendapatan dan perbelanjaan syarikat. Apabila pendapatan lebih tinggi daripada perbelanjaan, hasil pendapatan tolak perbelanjaan disebut pendapatan bersih atau keuntungan. Apabila perbelanjaan lebih tinggi daripada pendapatan, hasil pendapatan tolak perbelanjaan disebut kerugian atau kerugian bersih.

Faktor

Perbelanjaan adalah wang yang dibelanjakan syarikat anda untuk menjalankan perniagaan anda. Sekiranya anda mengurangkan perbelanjaan operasi - wang yang dibelanjakan syarikat anda untuk operasi utama perniagaan - anda mungkin memberi kesan negatif terhadap jumlah pendapatan yang dihasilkan syarikat anda. Pendapatan bersih adalah pendapatan ditolak perbelanjaan, jadi jika anda secara tidak sengaja menurunkan pendapatan dengan memotong perbelanjaan operasi, percubaan anda untuk memotong perbelanjaan tidak akan berdampak, atau tidak diinginkan, terhadap pendapatan bersih syarikat anda.

Berbelanja kurang

Salah satu cara untuk mengurangkan perbelanjaan dengan kesan negatif minimum terhadap pendapatan bersih adalah dengan membayar lebih sedikit untuk perkara yang diperlukan oleh perniagaan anda. Pastikan anda mendapat harga terendah untuk bekalan pejabat. Beli peralatan dan perabot terpakai atau diperbaharui. Runding semula kontrak komunikasi apabila tamat tempoh. Beli ruang kerja yang lebih murah, tetapi jangan lupa untuk mengambil kira perbelanjaan bergerak untuk memastikan ini akan memberi kesan positif kepada pendapatan bersih anda dalam jangka panjang. Pastikan hanya pekerja yang memerlukannya untuk mendapatkan pekerjaan mereka mendapatkan alat elektronik seperti telefon pintar dan komputer riba. Sekiranya anda membuat inventori yang berlebihan, anda membelanjakan wang untuk menyimpannya dan mungkin itu adalah petanda anda telah mengambil pekerja berlebihan. Singkirkan inventori tambahan dan nilaikan keperluan pekerja anda.

Pastikan Pendapatan Naik

Sekiranya anda dapat mencari pembekal yang menjual bekalan yang memenuhi standard kualiti anda dengan harga yang lebih rendah, ubah pembekal. Jangan beralih ke bekalan berkualiti rendah yang lebih murah, kerana ini akan menurunkan kualiti produk anda, merugikan jenama anda dan mengurangkan pendapatan. Adalah idea yang tidak baik untuk membeli peralatan keselamatan yang lebih murah dan berkualiti rendah kerana akan membahayakan pekerja anda dan melemahkan semangat pekerja.

Faedah dan Gaji

Pemotongan gaji dan faedah dapat merosakkan semangat pekerja, yang menurunkan produktiviti dan meningkatkan perolehan pekerja. Syarikat anda kemudian akan menanggung perbelanjaan mencari pekerja baru dan latihan. Pekerja yang lebih baru dengan kurang pengalaman kemungkinan tidak produktif seperti pekerja asal. Produktiviti yang rendah ini akan muncul di spreadsheet anda sebagai pendapatan yang lebih rendah.