Idea yang berbeza untuk mempromosikan diri untuk perniagaan

Banyak pemilik perniagaan kecil sentiasa mencari jalan untuk mempromosikan perniagaan mereka dengan berkesan untuk mendapatkan lebih banyak perniagaan. Promosi tidak hanya merangkumi pengiklanan - merangkumi semua yang dilakukan oleh pemilik perniagaan untuk menjual produk dan perkhidmatan mereka. Bergantung pada jenis perniagaan, anggaran dan pilihan anda, beberapa idea promosi diri mungkin lebih sesuai untuk perniagaan anda daripada yang lain. Banyak idea promosi diri untuk perniagaan dapat digabungkan.

Mengiklankan

Terdapat banyak cara untuk mengiklankan perniagaan anda yang berbeza dari segi kos dan usaha. Pertimbangkan kaedah pengiklanan mana yang paling sesuai dengan jenis perniagaan anda. Beberapa idea untuk pengiklanan termasuk: mendapatkan 800 nombor telefon yang tidak dapat dilupakan, meletakkan iklan surat khabar, melabur di papan tanda untuk kedai anda, dan mengiklankan di kereta anda dengan plat nombor solek atau pelekat bumper. Juga, pertimbangkan idea-idea tidak tradisional seperti membayar iklan di papan iklan, di perhentian bas dan di laman web yang popular.

Rangkaian

Pelanggan berpotensi dapat dijumpai melalui rangkaian luar talian dan dalam talian. Sertailah Dewan Perniagaan atau organisasi lain yang berkaitan. Daftar untuk pameran perdagangan, persatuan industri, dan acara rangkaian tempatan. Bersedia untuk rangkaian dengan kad perniagaan berimpak tinggi, profesional dan berkesan. Jejaki kenalan anda dan terus berhubung dengannya. Sebilangan orang menggunakan buku nota atau buku alamat untuk menguruskan hubungan perniagaan, sementara yang lain menggunakan spreadsheet, laman seperti LinkedIn atau program pengurusan penjualan seperti Sales Force.

Surat Terus

Senarai mel prospek dan pelanggan yang hangat adalah aset perniagaan yang berharga kerana membolehkan anda mempromosikan produk dan perkhidmatan anda secara berkala dengan surat berkala. Dapatkan alamat e-mel prospek anda sehingga anda dapat meningkatkan pendapatan setiap saat dengan mengirimkan berita berkaitan kepada mereka bersama dengan tawaran istimewa atau buletin anda.

Internet

Mendapatkan perniagaan anda di Internet dapat memudahkan pelanggan dan prospek mencari anda. Kembangkan brosur dalam talian untuk produk atau perkhidmatan anda, yang boleh menjadi alat penjualan yang berkesan dengan testimoni pelanggan. Gunakan laman web anda untuk menangkap alamat e-mel pelawat supaya anda dapat mempromosikannya secara berkala kepada mereka dengan buletin syarikat. Anda boleh membuat rangkaian dalam talian melalui laman web anda sendiri dan laman web lain. Buat halaman perniagaan Facebook dan akaun Twitter, dan mulailah membina kehadiran media sosial anda dalam talian. Pastikan untuk menambahkan alamat laman web anda ke bahan promosi anda yang lain seperti tandatangan e-mel anda, brosur dan sebarang iklan berbayar.