Idea untuk Pemasaran Mailer

Anda mungkin menyedari bahawa pemasaran surat terus adalah salah satu kaedah paling efektif untuk mengiklankan perniagaan anda, terutamanya untuk perniagaan kecil yang mempunyai anggaran iklan kecil. Walaupun itu menjadikannya bahagian yang menarik dari rancangan perniagaan apa pun dengan anggaran pemasaran yang ketat, mengembangkan kempen pemasaran-surat yang berjaya memerlukan sedikit kepintaran daripada sekadar mencetak ribuan salinan surat perniagaan. Menerapkan idea kreatif untuk pengembangan kempen surat terus tidak hanya akan membantu surat anda menarik perhatian pelanggan, tetapi akhirnya memberikan respons yang lebih baik dan pengembalian dolar iklan anda yang lebih besar.

Berpakaian sampul surat

Anda boleh menghantar promosi yang hebat dan bahan pemasaran yang memenangi anugerah, tetapi tidak ada artinya jika pelanggan tidak pernah membuka surat anda. Sampul surat anda menghasilkan kesan pertama dari surat anda, jadi gunakan kedudukan itu untuk menarik perhatian pelanggan. Sampul surat anda harus sesuai dengan nada yang sama dengan surat anda, menyampaikan kuasa, nilai, urgensi atau nilai lain yang disampaikan oleh bahan anda kepada pelanggan. Jangan menghina kepintaran pelanggan, jadi hindarilah pernyataan besar, pernyataan yang menyeksa, teks tebal dan penggunaan tanda seru yang berlebihan pada penggoda yang anda gunakan untuk menarik perhatian penerima untuk membuka surat anda.

Pergi Tiga Dimensi

Mainkan rasa ingin tahu pelanggan apabila anda menghantar surat dengan memasukkan barang promosi kecil di dalam sampul surat. Oleh kerana kebanyakan pemasaran surat terus adalah surat yang hanya berbentuk kertas, pelanggan cenderung membuka sampul surat sekiranya mereka dapat merasakan bahawa ia mengandungi objek di dalamnya. Pensil, pena, gantungan kunci dan pembuka botol berjenama dapat membantu ini - dan memberi peluang penjenamaan apabila pelanggan menggunakannya nanti. Oleh kerana sampul surat anda akan menjadi kaku dan tidak tebal, anda perlu membayar wang pos tambahan untuk surat yang "tidak boleh dimesin" ini.

Berfikir Di Dalam Kotak

Sekiranya anda mempunyai anggaran, ambil daya tarik sentuhan yang tidak jelas ke tingkat berikutnya dengan mengirimkan item dalam kotak. Walaupun kotak itu mesti merangkumi bahan pemasaran anda, kotak itu juga boleh merangkumi sampel produk atau barang promosi "menyeronokkan", seperti mainan atau barang yang menarik perhatian mereka sendiri. Oleh kerana perbelanjaan yang terlibat dalam membuat dan mengirim barang-barang ini, mereka paling disasarkan kepada pelanggan bernilai tinggi dan mereka yang perniagaannya dapat menghasilkan sejumlah besar pendapatan. Perbelanjaannya juga dapat dibenarkan dengan mudah: syarikat yang menghantar surat dalam kotak mungkin menghasilkan kadar respons 25 hingga 50 peratus, menurut Kim Gordon "Usahawan".

Buddy Up

Surat kiriman koperasi di mana anda bekerjasama dengan perniagaan pelengkap dan menghantar satu surat boleh mempunyai beberapa faedah bagi perniagaan kecil yang ingin meningkatkan kesan sumber iklan mereka. Sebagai contoh, syarikat hosting web anda boleh bekerjasama dengan syarikat penyelesaian masalah IT, menghubungi pengguna komputer perniagaan. Oleh kerana anda membahagikan kos penghantaran dengan perniagaan lain, ini adalah cara yang baik untuk meningkatkan dolar pemasaran anda dan menukar pesanan anda dengan reputasi perniagaan lain. Bahagian bawah? Mesej anda tidak begitu menonjol seolah-olah anda menghantarnya secara individu.