Mengapa Spybot Beritahu Saya Saya Bukan Pentadbir?

Spybot adalah program anti-malware dan anti-spyware yang mengesan dan menghilangkan jangkitan dari sistem anda. Spybot secara rutin berfungsi dengan fail yang mempengaruhi pendaftaran anda, jadi hak pentadbiran sering diperlukan untuk menyelesaikan tindakan. Kadang-kadang, anda mungkin juga menerima pop timbul yang memberitahu anda bila sistem telah diubah. Cukup jalankan Spybot sebagai pentadbir dengan mengklik kanan padanya dan memilih "Jalankan sebagai Pentadbir."

Kesalahan Kemas kini

Ralat semasa mendapatkan maklumat kemas kini berkaitan dengan firewall atau proksi yang menghalang Spybot daripada mengemas kini. Menurut fail sokongan Spybot, penyelesaian untuk masalah ini biasanya adalah dengan mematikan tetapan proksi di Spybot 2. Anda boleh mematikan tetapan proksi dengan mengklik "Tetapan" dari Pusat Mula dan pilih tab untuk "Sambungan Internet. Cari "Jangan gunakan proksi yang cuba mengakses Internet" klik "Terapkan", kemudian klik "OK."

Perubahan yang Dibenderakan

Spybot 2 mengesan dan memberitahu pengguna mengenai perubahan yang dibuat ke Pusat Keselamatan Microsoft, yang disenaraikan sebagai "Pusat Keselamatan Windows." Walaupun pop timbul ini hanya maklumat, ia memberi petunjuk kepada anda tentang item yang telah diubah pada komputer anda. Perubahan ini ditandai kerana program malware juga dapat membuat perubahan ini untuk menyekat anda agar tidak mengesannya.

Dayakan Akses Pentadbir

Jalankan Spybot dengan akses pentadbir untuk mengelakkan masalah tidak dapat dikesan. Anda boleh mencari Spybot di bar carian permulaan anda, klik kanan pada ikon, dan pilih "Jalankan sebagai Pentadbir" untuk melancarkan Spybot dari desktop. Selain itu, setelah Spybot dijalankan, anda dapat mengklik kanan pada modul yang ingin anda jalankan dan memilih "Jalankan sebagai Pentadbir" untuk memberikannya hak istimewa.

Sokongan Windows 8

Secara rasmi, Spybot tidak diuji sepenuhnya pada Windows 8 pada tarikh penerbitan. Dokumen sokongan untuk Spybot menyatakan bahawa tidak ada masalah yang diketahui dengan versi terbaru Spybot dan Windows 8. Spybot menyatakan bahawa sistem operasi sudah ada sejak penciptaan Spybot 2, tetapi tidak menjamin bahawa program ini akan selalu berfungsi pada sistem operasi baru.