Peraturan untuk Memulakan Jangkauan Menembak

Setelah pelbagai pilihan dibuka untuk perniagaan, terserah kepada pemilik untuk menerapkan banyak peraturan sehingga kemudahan berjalan lancar dan menawarkan pengalaman menembak sukan yang paling selamat dan menyenangkan kepada para anggota. Mempelajari peraturan untuk memulai jarak tembak akan membantu Anda menghindari masalah.

Menurut Yayasan Sukan Menembak Nasional, jarak tembak lebih popular daripada sebelumnya. Kemudahan baru dibuka dari pantai ke pantai dengan kadar yang sihat. Rangers biasanya tidak mempunyai masalah untuk mencari anggota, kerana senarai menunggu lama membuktikan, tetapi itu adalah bahagian yang mudah.

Undang-undang dan Peraturan

Peraturan jarak tembak yang dimandatkan oleh undang-undang persekutuan, negeri atau perbandaran harus ditangani terlebih dahulu. Jangkauan anda mesti mematuhi peraturan Badan Perlindungan Alam Sekitar, dan juga peraturan yang ditulis oleh agensi lain yang berkaitan dengan pemuliharaan dan masalah alam sekitar. Khususnya, had kebisingan jarak tembak, langkah keselamatan dan, yang penting, kesan buruk peluru plumbum di tanah di sekitar jarak tembak luar adalah semua topik yang mesti ditangani ketika anda membuat peraturan jangkauan anda.

Sekiranya anda tidak mempunyai penasihat undang-undang atau pengawasan pasukan perniagaan jarak tembak anda, hubungi National Rifle Association atau National Shooting Sports Foundation. Minta bantuan untuk merumuskan peraturan undang-undang rangkaian anda.

Memahami Peraturan Kemudahan

Jangkauan anda mungkin dirancang untuk berbagai pengalaman menembak: senapang, pistol, jebakan, skeet, tanah liat olahraga atau campuran, jadi mulailah rangkaian peraturan ini dengan menjelaskan jenis kegiatan yang diizinkan oleh jangkauan anda dan yang dilarang. Ulangi sekatan umur. Menetapkan peraturan di mana penembak boleh memohon keahlian, panjang keahlian dan parameter pembaharuan.

Tambahkan bahasa izin senjata jika anda membenarkan anggota membekalkan senjata mereka sendiri. Sertakan hari dan jam operasi, termasuk hari cuti di mana jarak perkhidmatan anda ditutup. Juga, tentukan peraturan keselamatan dengan terperinci kerana ia berlaku untuk jangkauan anda. Ini akan membantu anda mengelakkan masalah tanggungjawab sekiranya berlaku kecelakaan di masa hadapan.

Peraturan dan Pengurusan Kewangan

Jangkauan penggambaran anda adalah perniagaan dan masalah kewangan anda tertakluk pada peraturan fiskal. Garis panduan alamat yang merangkumi yuran keahlian, tarikh akhir pembayaran dan jenis pembayaran yang akan anda terima. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk menawarkan rancangan kewangan keahlian, nyatakan fakta ini. Tekankan denda yang boleh anda kenakan secara sah untuk pelanggaran dan penangguhan sehingga tidak ada salah faham jika situasi seperti itu terjadi.

Seorang ahli mesti mengetahui semua peraturan ketika dia bergabung, jadi perhatikan peraturan anda sebagai cara melindungi semua orang, termasuk anda. Salah satu kaedah terbaik untuk memastikan bahawa anggota diberi tahu mengenai peraturan kewangan anda adalah mencetaknya pada aplikasi keahlian anda, jadi ahli baru mengetahui dengan tepat apa yang meliputi bayaran jangkauan menembak mereka.

Etika Jangkauan Menembak

Luangkan masa untuk menetapkan polisi mengenai etika dan tingkah laku yang sesuai dengan anda. Lantik master range untuk mengawasi semua aktiviti penggambaran; dengan cara itu, anda mempunyai seseorang di barisan depan untuk memastikan anggota mematuhi semua peraturan kemudahan anda.

Peraturan sosial harus merangkumi semua perkara sama ada tetamu dibenarkan di premis untuk mempertikaikan penyelesaian antara anggota di garisan tembak. Amanat keselamatan, seperti memerlukan perlindungan telinga dan mata setiap kali anggota mengambil senjata api, sangat penting. Jelaskan peraturan yang berkaitan dengan membersihkan dan membakar senjata api sehingga penembak mengetahui peraturan anda untuk mengamankan senjata mereka setelah mereka selesai menembak.