Idea Pengiklanan untuk Kemudahan Kesihatan Mental

Banyak kemudahan kesihatan mental menemui pesakit baru berkat rujukan dari doktor, pemimpin agama atau agensi perkhidmatan sosial. Tetapi jika anda ingin menggunakan iklan sebagai sebahagian daripada gabungan pemasaran anda, anda mesti menggunakan mesej yang meyakinkan calon pesakit bahawa anda menawarkan penyelesaian untuk membantu mereka merasa lebih baik tentang diri mereka sendiri. Anda juga perlu menyampaikan rasa percaya pada iklan anda yang mendorong orang untuk mengatur sesi pertama untuk menerima perkhidmatan kesihatan mental.

Tunjukkan Kepakaran Anda

Pendekatan jual lembut untuk mengiklankan perkhidmatan anda bermula dengan menjadi pakar kesihatan mental dalam penerbitan cetak tempatan. Tulis mengenai topik yang berkaitan dengan pasaran sasaran anda, seperti tanda-tanda yang perlu diperhatikan oleh ibu bapa ketika anak mereka bergelut di sekolah atau bagaimana mengenali masalah penyalahgunaan alkohol. Sertakan biografi yang menjelaskan kelayakan anda, dan berikan nombor telefon dan alamat laman web supaya orang dapat memperoleh lebih banyak maklumat mengenai jenis perkhidmatan kesihatan mental yang anda berikan. Kaedah lain untuk berkongsi kepakaran anda termasuklah penglibatan dalam pengucapan awam - contohnya, tanyakan PIBG sekolah tempatan jika anda boleh menyampaikan program mengenai mengenali penyakit mental pada anak-anak atau ibu bapa sekiranya kumpulan-kumpulan ini menjadi sasaran pasaran anda.

Hari Pemeriksaan

Luangkan satu hari setiap beberapa bulan untuk mengadakan pemeriksaan percuma untuk kemurungan, kegelisahan atau gangguan bipolar. Pegang saringan di pejabat anda, atau atur untuk menyiapkan meja di pusat membeli-belah tempatan, kampus kolej, pusat kanan atau gereja, bergantung pada pasaran sasaran anda. Kemungkinan pemeriksaan lain termasuk gangguan tekanan pasca trauma, masalah makan atau pencegahan bunuh diri. Iklankan penyaringan anda dengan mengirimkan siaran berita ke media lokal dan menempatkan iklan di penerbitan tempatan. Anda juga boleh mengatur dengan kemudahan yang menaja acara tersebut agar organisasi tersebut memasarkan acara tersebut kepada anggotanya dan pangkalan data prospek.

Penerbitan Khas

Kemudahan kesihatan mental yang memenuhi kumpulan khusus dapat membuat iklan yang disasarkan untuk penerbitan tempatan yang menarik bagi khalayak tertentu. Contohnya, jika anda bekerja dengan anak-anak, letakkan iklan di majalah ibu bapa atau komuniti. Walaupun amalan anda menawarkan pelbagai perkhidmatan kesihatan mental, pastikan iklan anda tetap menarik sehingga setiap iklan menarik perhatian khalayak tertentu, dan bukannya menyebarkan mesej anda terlalu tipis. Sekiranya anda memberi kaunseling mengenai penderaan rumah tangga, cari penerbitan wanita untuk diiklankan.

Media Sosial

Mendapatkan pendedahan dan memantapkan kredibiliti menjadikan penggunaan taktik media sosial adalah kaedah yang ideal untuk menunjukkan kepada calon pesakit bagaimana anda dapat membantu meredakan masalah mereka. Mulakan blog, dan jelaskan cabaran dan gejala yang mungkin dialami orang yang menunjukkan bahawa kaunseling dapat membantu. Kirimkan mesej ke halaman Facebook anda yang berkongsi kejayaan yang anda lihat pesakit anda alami, walaupun anda mesti berhati-hati untuk tidak membocorkan maklumat peribadi. Gunakan catatan anda untuk menerangkan jenis insurans yang anda terima, apa-apa yuran skala geseran yang ada dan apa yang terlibat dalam sesi awal, kerana itulah yang paling menakutkan bagi banyak prospek. Sekiranya anda menawarkan kemudahan pemulihan semalam, hantarkan sekilas prosesnya dan terangkan bagaimana kemudahan itu membantu mengubah kehidupan masyarakat.