Cara Mempercepat Lampiran ke Yahoo Mail

Alat lampiran asas Yahoo Mail membolehkan anda melampirkan fail berukuran hingga 25MB ke e-mel anda, bahkan dapat memuat beberapa fail yang lebih besar - seperti video, foto atau aplikasi beresolusi tinggi - yang anda kongsi. Melampirkan fail besar ke e-mel memerlukan masa lebih lama jika anda mempunyai sambungan Internet yang lambat, masalah penyemak imbas atau program lain yang berjalan semasa proses pemindahan. Menukar penyemak imbas anda dan menutup program lain dapat mempercepat proses lampiran, sementara aplikasi Yahoo YouSendIt membolehkan anda melampirkan fail hingga 100MB, yang bermaksud fail yang berpotensi lebih sedikit untuk dilampirkan.

Meningkatkan Kelajuan Lampiran

1

Tutup semua program terbuka semasa melampirkan fail ke e-mel Yahoo. Menjalankan program lain akan melambatkan proses lampiran.

2

Pecahkan fail besar menjadi bahagian kecil untuk dilampirkan lebih cepat, jika boleh. Sebagai contoh, daripada menghantar fail yang mengandungi empat gambar, simpan setiap gambar sebagai failnya sendiri dan hantarkan fail secara berasingan.

3

Tukar ke penyemak imbas lain semasa memuat naik, seperti Firefox atau Google Chrome. Semua penyemak imbas memuat halaman dengan cara yang berbeza, jadi menggunakan penyemak imbas alternatif dapat mempercepat lampiran fail anda.

4

Hubungi penyedia perkhidmatan Internet anda untuk meningkatkan kelajuan sambungan anda. Sering kali tahap perkhidmatan seterusnya menawarkan peningkatan kelajuan muat naik 50 hingga 100 peratus.

YouSendIt untuk Fail Besar

1

Log masuk ke Yahoo Mail.

2

Klik "Lampirkan Fail Besar" di bawah Aplikasi di sebelah kiri halaman. Klik "OK" untuk bersetuju dengan terma dan syarat YouSendIt.

3

Klik "Kirim Fail" dan pilih fail pertama yang ingin anda hantar. Ulangi proses ini untuk menghantar sebanyak mungkin fail selagi jumlah saiz fail tetap di bawah 100MB.

4

Klik "Muat Naik dan Tulis E-mel." Masukkan alamat e-mel penerima di medan Kepada.

5

Taipkan subjek e-mel, dan kemudian taipkan mesej anda di badan e-mel. Klik "Hantar."