Maklumat mengenai Memulakan Francais Pinkberry

Pinkberry adalah pengeluar produk yogurt beku kelas atas yang dijual melalui lokasi francaisnya. Selain yogurt beku, barisan produk Pinkberry merangkumi smoothie, parfaits buah dan mangkuk buah. Pada tahun 2010, syarikat ini merancang untuk menyebarkan kesedaran jenamanya secara agresif dan meningkatkan penjualan dengan membuka francais baru di seluruh dunia.

Sejarah

Pinkberry mula beroperasi pada tahun 2005 dengan lokasi di pasar New York dan Los Angeles. Syarikat sejak itu telah membuka lokasi di Mexico dan Timur Tengah, dan berencana untuk memiliki kehadiran di 15 pasar pada akhir tahun 2010. Sebagai tambahan kepada etalase tradisional, Pinkberry beroperasi di lokasi alternatif di kios-kios mall dan terminal lapangan terbang.

Kos

Bayaran untuk memulakan francais Pinkberry anda sendiri adalah $ 45,000 setiap lokasi pada tahun 2010. Di samping itu. perjanjian francais Pinkberry menetapkan bahawa anda mesti membayar francaisor 6 peratus daripada penjualan kasar lokasi anda. Anda juga akan membayar 2 peratus penjualan kasar untuk sokongan pemasaran nasional dan juga 2 peratus untuk sokongan iklan tempatan.

Kebaikan

Seperti yang berlaku dengan operasi francais, anda boleh menerima sokongan daripada francaisor ketika memulakan dan menjalani kehidupan perniagaan anda. Dengan Pinkberry, anda akan mendapat bantuan dalam mencari lokasi dan merancang kedai anda. Anda dan dua ahli atau pasukan anda juga dapat mengikuti program latihan di Pinkberry College di California Selatan. Latihan terdiri daripada kelas dan pembelajaran secara langsung.

Tempoh masa

Untuk menjadi pemegang francais Pinkberry, anda mesti membuat perjanjian pelesenan untuk jangka masa awal 10 tahun. Selepas akhir tempoh, anda boleh memperbaharui selama 10 tahun lagi dengan syarat anda dan francais anda mempunyai hubungan baik dengan syarikat. Terma dan syarat lain mungkin juga berlaku.

Pertimbangan

Untuk pertimbangan sebagai pemegang francais Pinkberry, anda mesti melengkapkan borang permohonan terlebih dahulu (Lihat Sumber). Setelah diterima, syarikat akan menghantar salinan dokumen pendedahan francaisnya sekiranya anda memenuhi syarat. Wakil syarikat akan menghubungi anda untuk menjawab soalan anda dan memberikan maklumat tambahan.