Dasar Persaraan Syarikat

Syarikat mengembangkan dasar supaya pekerja dan pengurus mengetahui harapan dan semua pekerja dilayan dengan adil dan saksama. Dasar persaraan mewakili satu bahagian dari dasar sumber manusia keseluruhan syarikat dan harus menjadi sebahagian daripada buku panduan pekerja. Menetapkan polisi persaraan memerlukan beberapa perancangan awal tetapi menjimatkan masa dan sakit kepala untuk jangka masa panjang. Dasar persaraan yang adil juga dapat membantu dalam pengambilan bakat teratas.

Umur

Polisi yang menetapkan umur persaraan wajib secara amnya tidak sah, kecuali pengurus dan pemilik atasan. Akta Diskriminasi Umur dalam Pekerjaan, yang berlaku untuk semua perniagaan dengan lebih dari 20 pekerja, melarang majikan swasta mewajibkan pekerja berusia lebih dari 40 untuk bersara pada usia tertentu. Perbuatan itu melarang sebarang persaraan sukarela, seperti menyarankan pekerja bersara daripada dipecat. ADEA membenarkan pengecualian dalam situasi ketika usia adalah keperluan pekerjaan yang baik, terutama jika hal itu dapat mempengaruhi keselamatan. Juruterbang syarikat penerbangan adalah contoh pekerjaan yang mungkin mempunyai umur persaraan wajib.

Faedah Persaraan

Polisi persaraan anda juga harus merangkumi faedah persaraan. Tentukan sama ada anda akan menawarkan rancangan faedah pasti, di mana anda bersetuju untuk membayar jumlah bulanan tertentu kepada pekerja selepas bersara, atau rancangan, seperti IRA 401 (k) atau sederhana, yang menawarkan pembayaran berdasarkan pilihan pelaburan dan sumbangan daripada anda dan / atau pekerja. Perincian dan peraturan rancangan ini harus dijelaskan dengan jelas dalam polisi persaraan anda. Anda juga harus menentukan apakah, dan dalam keadaan apa, anda akan menawarkan insurans kesihatan kepada pesara. Sebagai contoh, adakah pekerja dikehendaki bekerja untuk syarikat tersebut selama beberapa tahun untuk memenuhi syarat? Adakah insurans akan ditawarkan hanya untuk pesara yang terlalu muda untuk layak mendapat Medicare? Maklumat ini juga merupakan sebahagian daripada polisi persaraan bertulis anda.

Persaraan Tahap-Dalam

Sebilangan syarikat membenarkan pekerja memasuki persaraan dengan bekerja sambilan selama beberapa waktu sebelum bersara sepenuhnya. Ini dapat memberi manfaat kepada syarikat dengan memberikan akses yang lebih lama ke pengalaman pekerja dan ingatan institusi. Polisi harus menggambarkan sama ada pekerja mengekalkan faedah insurans kesihatan ketika menjadi pekerja paruh waktu sebagai sebahagian daripada persaraan bertahap, menurut Robert Hutchens dalam "The Cornell Study of Employer Phased Retirement Polies - A Report on Key Findings." Mereka juga harus memberi tahu sama ada pekerja boleh menerima pencen atau adakah masa pencen terus bertambah, dan juga apa yang berlaku sekiranya pekerja berubah fikiran dan berusaha untuk kembali bekerja sepenuh masa, kata Hutchens.

ERISA

Dalam mengembangkan polisi anda, ketahuilah bahawa Akta Keselamatan Pendapatan Persaraan Pekerja persekutuan berlaku untuk mana-mana syarikat yang menguruskan rancangan persaraan. ERISA menghendaki agar anda sentiasa memberitahu pekerja mengenai rancangan tersebut, menetapkan standard minimum, seperti hak letak hak dan faedah, dan melantik fidusiari yang mempunyai tanggungjawab undang-undang untuk menguruskan rancangan dengan berkesan.