Berapa Kos Memulakan Perniagaan Mesin Cuci Tekanan?

Memulakan perniagaan mencuci tekanan boleh menjadi cara yang berpotensi menguntungkan untuk memulakan industri pembaikan rumah. Dalam banyak kes, pemilik kediaman dapat meningkatkan penampilan luar rumah dengan ketara dengan hanya menekannya. Oleh kerana sangat sedikit orang yang mempunyai mesin cuci kuasa atau mempunyai masa untuk menggunakannya, menawarkan perkhidmatan ini boleh menjadi konsep perniagaan yang kukuh. Membeli peralatan untuk perniagaan ini mungkin mahal, tetapi sangat penting untuk memulakannya.

Kos Mesin Cuci Tekanan

Tanpa mesin basuh tekanan, anda tidak dapat memulakan industri ini dan anda berpotensi memilih salah satu dari pelbagai jenis. Untuk mesin basuh tekanan komersial kelas bawah, anda mungkin akan membayar sekitar $ 1,000, pada masa penerbitan. Sekiranya anda mahukan salah satu mesin basuh tekanan komersial mewah, anda boleh membelanjakan lebih dari $ 6,000.

Lori atau Van

Anda memerlukan trak atau van untuk mengangkut peralatan anda di sekitar. Harga trak atau van boleh berbeza-beza, bergantung kepada sama ada anda membeli yang baru atau yang terpakai. Sekiranya anda membeli trak atau van baru, anda boleh membelanjakan antara $ 20,000 hingga $ 40,000, bergantung pada ciri yang anda mahukan di dalam kenderaan. Anda juga mungkin mahu logo dan nama perniagaan dicat di sisi trak, yang boleh dikenakan biaya $ 500 lagi.

Pelbagai Peralatan

Selain peralatan utama, anda juga perlu melabur dalam pelbagai barangan lain untuk perniagaan mesin cuci tekanan anda. Contohnya, anda perlu membeli selang air dan muncung tekanan tinggi untuk mesin basuh anda. Anda juga perlu membeli bahan kimia dan pembersih untuk mesin basuh tekanan anda. Berapa banyak wang yang anda laburkan untuk item ini akan bergantung pada kuantiti yang anda beli dan berapa sebenarnya yang anda dapat. Anda mungkin ingin memperuntukkan antara $ 200 hingga $ 1,000 untuk item ini.

Mengiklankan

Tanpa mengeluarkan sejumlah wang untuk pengiklanan, anda mungkin tidak akan mendapat cukup pelanggan untuk mendapat keuntungan. Walaupun anda dapat membuat iklan dari mulut ke mulut, ini mungkin tidak dapat dilakukan sehingga anda melakukan beberapa pekerjaan. Jumlah wang yang anda belanjakan untuk mengiklankan boleh berbeza dengan ketara, mulai dari $ 50 hingga $ 10,000 atau lebih. Jumlahnya bergantung pada sama ada anda membeli ruang iklan di laman web atau jika anda membayar untuk iklan televisyen semasa rancangan TV utama.

Perbelanjaan Penubuhan Perniagaan

Semasa anda menubuhkan perniagaan mesin cuci kuasa, anda juga perlu melaburkan wang untuk menubuhkan perniagaan anda. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk menubuhkan syarikat atau syarikat berhad, anda perlu membayar yuran pemfailan negeri. Anda juga perlu membayar insurans liabiliti. Anda juga mungkin perlu membeli lesen perniagaan untuk memulakannya. Untuk perbelanjaan ini, anda mungkin ingin menganggarkan antara $ 500 hingga $ 2,000.