Idea untuk Iklan di Van

Van yang dipandu melalui tempat awam memberi peluang untuk menghantar mesej promosi kepada banyak pasangan mata. Untuk menarik perhatian orang ramai memerlukan pemikiran kreatif, kenderaan yang tepat dan kempen pengiklanan yang berkesan. Setelah anda berada di depan umum, anda perlu memastikan bahawa mesej yang anda hantarkan adalah yang anda maksudkan.

Decals Vinil

Teknologis tanda telah membuat bahan vinil pelekat yang boleh digunakan secara separa kekal pada bahagian luar kenderaan tanpa merosakkannya. Ini membuka banyak peluang untuk menyesuaikan van anda untuk tujuan promosi. Tanda-tanda vinil dapat digunakan secara khusus pada panel pintu, atau tersebar di seluruh kenderaan dengan warna percikan yang akan mendapat perhatian dari blok. Anda juga boleh memasangnya pada kaca tingkap sisi dan belakang. Jenis iklan di wajah anda berfungsi dengan baik untuk perniagaan seperti kelab malam dan minuman yang ditujukan untuk pasaran muda yang kurang ajar.

Ilusi Optik

Sebilangan bahan promosi bermain dengan pandangan penonton dan mendapat perhatian melalui humor dan keanehan. Sebagai contoh, anda boleh meletakkan gambar vinil kereta sport di sisi van sehingga nampaknya kereta sport itu berjalan di roda van. Ini menyebabkan kesan penglihatan ganda yang pelik kerana penonton melihat dua kenderaan sekaligus. Kaedah lain yang berkesan ialah memasang gambar orang di tingkap van sehingga kelihatan mereka duduk di dalam van. Teknik menarik ini dapat digabungkan dengan pengiklanan promosi untuk membuat gambar yang tidak dapat dilupakan dalam fikiran bakal pelanggan.

Van yang tidak biasa

Bahan promosi yang dipasang pada van akan lebih ketara sekiranya van itu sendiri tidak biasa. Kaedah kegemaran bagi banyak penganjur berasaskan kenderaan adalah menggunakan kenderaan antik. Ini adalah kaedah yang mahal untuk mempromosikan produk anda, tetapi ia berfungsi dengan baik. Van antik yang telah dipulihkan secara profesional adalah media profil tinggi untuk mesej anda. Elakkan menggunakan kenderaan lama yang berkarat dan dipukul, kerana orang cenderung mengaitkan keadaan kenderaan dengan kehendak produk anda.

Arca Novelty

Untuk benar-benar mendapat perhatian dengan van anda, lulus dari dua dimensi hingga tiga. Bola golf gentian kaca gergasi yang dipasang di bumbung van akan melakukan lebih banyak aktiviti untuk mempromosikan padang golf daripada tanda di sisi van. Arca baru sangat sesuai untuk perniagaan atau produk yang sangat kelihatan. Sebagai contoh, syarikat keju boleh membuat baji keju raksasa, dan syarikat bir boleh menggunakan cawan atau botol bir. Pastikan barang yang anda pasang di van anda berada dalam batas undang-undang lalu lintas, atau anda boleh menarik perhatian polis.