Cara Nyahpasang Facebook Dari Xperia Mini

Sony Ericsson Xperia Mini menggunakan sistem operasi Android 2.3. Sekiranya anda menggunakan telefon anda untuk perniagaan dan tidak lagi memerlukan atau memerlukan aplikasi Facebook, menyahpasangnya membebaskan sedikit ruang penyimpanan dan mencegah gangguan yang boleh ditimbulkan oleh Facebook terhadap produktiviti anda. Proses mencopot pemasangan aplikasi serupa di semua telefon dengan OS Android 2.3, tetapi lokasi butang yang diperlukan untuk prosesnya berbeza mengikut telefon.

1

Buka kunci telefon anda jika terkunci dan tekan kekunci "Menu" di sudut kanan bawah wajah telefon. Ketuk "Tetapan" dari menu Android.

2

Pilih "Aplikasi", kemudian "Urus Aplikasi." Pilih tab "Dimuat turun" untuk memisahkan aplikasi yang anda muat turun dari aplikasi yang dipasang pada Xperia Mini anda.

3

Cari dan ketik aplikasi "Facebook", kemudian tekan "Nyahpasang." Pilih "OK" pada skrin pengesahan untuk membuang aplikasi Facebook. Apabila penyahpasangan selesai, tekan "OK" sekali lagi untuk kembali ke aplikasi yang anda muat turun. Tekan kekunci "Rumah" di tengah-tengah kekunci keras bawah telefon untuk kembali ke skrin utama anda.