Cara Mencetak Surat Dari Outlook

Mencetak surat melalui e-mel dari kotak masuk Outlook anda bermaksud membuat beberapa pilihan, seperti pencetak pilihan anda dan gaya surat itu akan kelihatan ketika beralih dari monitor ke tangan anda. Dialog Cetakan Outlook membolehkan anda pergi dari dalam talian ke tangan dengan beberapa klik.

Ditandatangani, Dimeteraikan, Dihantar

Setelah melancarkan Outlook dan membuka paparan mel, tatal ke dan klik dua kali surat e-mel yang ingin anda cetak. E-mel yang anda pilih akan muncul di tetingkap Outlook baru, jadi pastikan untuk mematikan penyekat pop timbul syarikat mana pun.

Cetakan Baik

Bergantung pada versi Outlook anda, mengakses menu cetak bermaksud mengklik tab atau menu "File", atau Butang Office. Klik pilihan "Cetak" untuk membuka tetingkap pop-up kecil lain dengan pilihan cetak. Periksa menu pratonton Gaya Cetak. Pilihan gaya Memo, yang biasanya menjadi lalai, akan menjadikan cetakan anda kelihatan seperti gaya huruf. Klik butang "Penyediaan Halaman" jika anda ingin membuat pilihan gaya cetakan lain. Periksa pencetak lalai di bahagian atas tetingkap dan ubah jika perlu. Klik butang "OK" untuk mencetak surat anda.