Cara Menyegerakkan Penanda Buku Mozilla Dengan iPad

Mozilla tidak membuat aplikasi unik untuk iPad yang boleh anda selaraskan dengan penanda buku pada versi desktop penyemak imbas, tetapi anda boleh menggunakan aplikasi Firefox Home untuk iPhone di iPad untuk melakukan ini. Aplikasi diselaraskan dengan komputer kerja yang anda selaraskan aplikasi dengan melalui pelayan yang anda siapkan dengan Firefox Sync setiap kali anda membuat perubahan pada Firefox pada komputer itu, memudahkan anda mengakses penanda halaman dan sejarah penyemak imbas anda semasa anda jauh dari komputer perniagaan anda.

1

Pastikan Wi-Fi diaktifkan pada iPad anda dan kemudian ketuk "App Store" pada iPad anda.

2

Pilih ikon "Cari" dari senarai pilihan di bahagian bawah program App Store dan kemudian masukkan "Firefox" di medan Cari di bahagian atas tetingkap program dan kemudian ketuk "Cari."

3

Pilih "Firefox Home" dari senarai hasil carian. Aplikasi Firefox Home berwarna oren dengan ikon rumah di atasnya dan dikembangkan oleh Mozilla. Skrin Maklumat untuk aplikasi muncul.

4

Pilih "Percuma." Butang Percuma bertukar menjadi butang Pasang. Ketik "Pasang."

5

Ketuk "OK" di kotak dialog yang muncul meminta Anda memilih OK jika anda bersedia menerima bahawa kandungan yang tidak sesuai dapat muncul di dalam aplikasi. Aplikasi Firefox Home dipasang di skrin utama iPad anda.

6

Ketuk "Firefox Home" untuk membuka aplikasi.

7

Buka penyemak imbas Web Firefox di komputer desktop anda. Pastikan anda tersambung ke rangkaian Wi-Fi yang sama dengan yang disambungkan oleh iPad anda.

8

Pilih "Alat" di bar alat Menu di bahagian atas penyemak imbas Web anda untuk membuka menu lungsur. Klik "Siapkan Penyegerakan" di menu lungsur. Kotak dialog Firefox Sync Setup dipaparkan di komputer desktop anda.

9

Pilih "Buat Akaun Baru." Skrin Butiran Akaun muncul di dalam kotak dialog. Berikan alamat e-mel, yang akan menjadi nama pengguna Firefox Sync anda, dan kata laluan untuk akaun Firefox Sync anda. Juga, pilih sama ada anda mahu menggunakan Firefox Sync Server atau pelayan anda sendiri dan kemudian tandakan kotak konteks untuk bersetuju dengan syarat perkhidmatan. Akhirnya, masukkan teks Captcha di bahagian bawah kotak dialog dan kemudian klik "Next." Tetingkap Setup Complete muncul di dalam kotak dialog.

10

Klik "Tutup" setelah kotak hijau mencapai hujung bar kemajuan pada layar Penyediaan Lengkap untuk menutup kotak dialog Penyediaan Penyegerakan Firefox. Jangan tunggu mesej yang mengatakan bahawa penyegerakan selesai, kerana tidak muncul.

11

Klik "Alat" di bar alat Menu dan kemudian klik "Pilihan." Kotak dialog Pilihan muncul di skrin anda.

12

Pilih tab "Segerakkan" di bahagian atas kotak dialog dan kemudian ketuk "Pasangkan Peranti." Kotak dialog Pair a Device muncul di skrin anda dengan tiga kotak kosong.

13

Ketik untuk membuka aplikasi "Firefox Home" di iPad anda.

14

Ketik "Saya Mempunyai Akaun Segerak." Skrin Connect to Sync muncul di iPad anda, memaparkan kod laluan tiga baris.

15

Masukkan teks di setiap baris kod laluan yang muncul di iPad anda di kotak dialog Pasangkan Peranti yang terbuka di komputer anda dan kemudian ketuk "Seterusnya." Mesej Perhubungan Peranti muncul di kotak dialog Pasangkan Peranti dan skrin Kod Laluan pada iPad anda berubah menjadi skrin utama Firefox Home yang mempunyai tab Penanda Halaman di mana anda dapat mengakses penanda buku pada klien desktop Firefox anda.