Bagaimana Menjadi Vendor AAA

Persatuan Automobil Amerika, lebih sering disebut sebagai AAA, memberikan lebih banyak daripada menawarkan cadangan insurans dan pembaikan kereta. Ia juga menyediakan sumber perjalanan melalui kelulusan AAA dan sistem penilaian berlian. Restoran, penginapan dan tarikan boleh diluluskan oleh AAA jika memenuhi syarat persatuan mengenai kebersihan, operasi dan penyelenggaraan kemudahan. Panduan perjalanan AAA menyenaraikan tempat yang diluluskan, yang bermaksud perniagaan yang lebih berpotensi untuk pemilik, dan memberi penilaian berlian yang memberi petunjuk kepada pelancong sama ada mereka menawarkan perkhidmatan ekonomi atau mewah. Walaupun proses persetujuannya panjang, agak mudah, dan syarikat yang diluluskan umumnya gembira mereka meluangkan masa untuk melamar.

1

Semak aplikasi AAA untuk penilaian, yang boleh anda muat turun atau lengkapkan di laman web rasminya. Pastikan perniagaan anda memenuhi semua syarat untuk penilaian seperti yang disenaraikan di halaman akhir aplikasi atau dalam talian, dalam hal aplikasi tarikan. Lengkapkan permohonan, termasuk foto tempat dan menu jika diperlukan. Kirimkan permohonan dengan mengirimkannya ke alamat di aplikasi. Hantarkan permohonan tarikan dalam talian.

2

Terima pemberitahuan semakan. AAA memberitahu penginapan dan restoran sama ada ia akan dikaji dalam masa lima hari bekerja. Hubungi AAA mengenai status aplikasi anda jika anda belum mendapat maklumat dari mereka dalam jangka masa ini.

3

Pemeriksaan lengkap. AAA akan menghantar pemeriksa ke restoran atau penginapan dalam masa satu tahun dari penerimaan permohonan; tarikan mendapat ulasan dalam masa dua tahun. Kaji garis panduan AAA untuk kebersihan, pengurusan dan kemudahan untuk menentukan apa yang akan dimasukkan dalam pemeriksaan. Dalam kebanyakan kes, pemeriksa tidak akan memberitahu anda bila dia akan datang.

4

Dapatkan kelulusan AAA dan penilaian berlian. Pertubuhan yang dipilih untuk kelulusan AAA akan mendapat penilaian berlian berdasarkan perkhidmatan yang diberikan. Satu berlian menandakan wujudnya ekonomi yang menawarkan pengalaman yang memuaskan kepada pelanggan. Lima berlian menunjukkan tempat makan mewah atau penginapan mewah.