Bagaimana saya menggunakan 401k untuk Membiayai Perniagaan Permulaan?

Usahawan beralih ke pilihan pembiayaan permulaan kreatif, seperti menggunakan 401k mereka tetapi berisiko telur sarang persaraan mereka kerana kurang daripada 50 peratus perniagaan baru bertahan lebih dari lima tahun, menurut USA Today. 401k dapat memberikan pemilik perniagaan baru wang permulaannya, tetapi rancangan sumbangan ini mempunyai sekatan yang besar dan kemungkinan implikasi cukai.

1

Periksa dengan teliti peruntukan 401k anda. Lihat penyata 401k suku tahunan anda untuk mendapatkan maklumat mengenai tempat mendapatkan ringkasan rancangan dan dokumen rancangan. Biasanya, akan ada alamat laman web yang boleh anda lawati yang akan memberi anda maklumat rancangan anda. The Wall Street Journal memberi amaran kepada pengusaha yang ingin menggunakan wang 401k mereka untuk membiayai permulaan penalti cukai yang besar jika tidak ditangani dengan betul.

2

Tentukan pilihan pengeluaran pelan 401k anda. Sebanyak 401k membenarkan penyumbang mengeluarkan pinjaman. Start-up Nation menunjukkan pilihan ini walaupun anda akan membayar harga utama, ditambah satu atau dua mata. Faedah dibayar kembali kepada anda, jadi lebih baik jika anda mengambil pinjaman dalam banyak kes dan bukannya pengeluaran secara langsung. Secara amnya, rancangan 401k membenarkan pinjaman berjumlah $ 50,000 atau 50 peratus dari baki rancangan, mana yang kurang.

3

Lihat pilihan pengeluaran lain. Biasanya, rancangan 401k membenarkan dua jenis pengeluaran: pengeluaran kesukaran dan pengeluaran rumah. Sekiranya anda juga ingin membeli rumah untuk pertama kalinya, ini mungkin merupakan pilihan penyelesaian yang baik. Gunakan wang 401k untuk membeli rumah dan kemudian mencari pinjaman mikro melalui Pentadbiran Perniagaan Kecil. Pinjaman mikro kurang dari $ 35,000, membawa faedah 8 hingga 13 persen, dan perlu dibayar selama enam tahun. Mereka juga memerlukan jaminan peribadi dari peminjam dan juga jaminan. Gunakan pembelian rumah baru untuk cagaran.

4

Tentukan taburan sekunder. Sekiranya anda telah mengeluarkan 401k lagi dari majikan sebelumnya kepada majikan anda sekarang, dana tersebut bebas untuk dikeluarkan tanpa penalti. Walau bagaimanapun, Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri akan mempertimbangkan pendapatan bercukai ini.

5

Pertimbangkan pilihan pemisahan. Sebilangan besar rancangan 401k akan membolehkan anda melakukan pengedaran penuh atau separa jika anda meninggalkan syarikat yang anda berada. Tetapi sama seperti caruman sekunder dianggap sebagai pendapatan kena cukai, ini akan membawa kewajiban yang sama, ditambah 10 peratus.