Cara Memasukkan Item Selepas Pajak Aflac ke dalam Buku Pantas

Pilihan gaji pekerja anda boleh terdapat dalam pelbagai jenis pekerja anda sendiri. Sebilangan hanya akan mendapat potongan sebelum cukai, tetapi yang lain mungkin mempunyai insurans tambahan, seperti AFLAC, yang akan dipotong setelah cukai. Untuk membantu anda menjimatkan masa dan melacak pemotongan ini dengan lebih baik, anda boleh menyediakan item gaji untuk pemotongan ini di QuickBooks. Anda boleh menambahkan item ini ke profil pekerja yang diperlukan, supaya anda dapat menguruskan pemotongan mereka dengan cekap mungkin.

1

Buka QuickBooks, dan pilih "Daftar", kemudian "Daftar Item Gaji." Klik pada butang "Item Gaji", dan kemudian klik "Baru."

2

Klik "Persediaan Tersuai", dan kemudian klik "Seterusnya." Kemudian klik "Potongan," dan klik "Seterusnya."

3

Ketik "Nama" untuk pemotongan, yang akan muncul di tunggakan gaji dan laporan, dan klik "Seterusnya."

4

Taipkan nama "Agensi" untuk liabiliti, dan kemudian taipkan "Nombor Akaun", diikuti dengan "Akaun Liabiliti." Klik "Next" untuk pergi ke tetingkap seterusnya.

5

Klik "Jenis Penjejakan Cukai," dan kemudian pilih klasifikasi untuk pemotongan. Klik "Seterusnya" dua kali untuk pergi ke tetingkap "Dikira Berdasarkan Kuantiti".

6

Pilih "Tidak", kemudian "Seterusnya" untuk menetapkan pemotongan kasar atau bersih.

7

Buat pilihan dari senarai. Sekiranya pemotongan adalah peratusan dari pendapatan pekerja, pilih "Kasar." Jika tidak, pilih "Bersih."

8

Taipkan "Default Rate" hanya jika pekerja anda membayar sejumlah wang yang sama untuk insurans kesihatan. Klik "Selesai." Apabila anda mengemas kini atau membuat pekerja, tambahkan pemotongan ke profil pekerja.