Idea Pengiklanan Pembinaan

Industri pembinaan sangat berpecah belah. Puluhan ribu kontraktor dan subkontraktor wujud dalam pembinaan bangunan kediaman dan bukan kediaman dan perdagangan khusus. Banyak segmen industri mempunyai hambatan masuk yang rendah, yang boleh menyebabkan beberapa syarikat berada di sini hari ini, pergi esok. Ini meningkatkan kepentingan pengiklanan untuk kedua-duanya menonjol dari pesaing dan menyampaikan kepercayaan, kebolehpercayaan dan umur panjang.

Laman web

Buat laman web yang bermaklumat dan tersusun. Apabila individu mendengar tentang syarikat, walaupun dari rujukan, mereka sering menuju ke dalam talian untuk meneliti syarikat itu, mencari laman web syarikat. Pastikan laman web anda menyatakan dengan jelas perkhidmatan pembinaan apa yang anda berikan, siapa pelanggan sasaran anda dan kawasan geografi yang anda layani. Sertakan keterangan lisan dan, jika boleh, keterangan lisan. Permudahkan prospek menghubungi anda dengan memasukkan maklumat hubungan di setiap halaman dan halaman "Hubungi Kami".

Laman Rujukan

Gunakan laman web rujukan termasuk Angie's List, laman rujukan kontraktor kediaman yang kini menikmati pendedahan nasional. Laman web rujukan secara amnya tidak membenarkan kontraktor beriklan, kerana ini akan merosakkan integriti laman web ini. Walau bagaimanapun, anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akaun percuma dan menggunakannya untuk mengurus reputasi anda dengan menjawab ulasan. Beberapa laman web membolehkan anda membuat etalase dan menggunakan ciri untuk mendapatkan ulasan yang lebih positif dan, oleh itu, lebih banyak perniagaan. Walaupun tidak benar iklan, rujukan dan mulut ke mulut mempunyai kadar penukaran penjualan yang sangat tinggi.

Tanda Halaman dan Brosur

Setiap kali anda melakukan kerja di laman web selama beberapa hari atau lebih, tanyakan kepada pelanggan jika anda boleh menghantar tanda di halaman. Tanda tersebut hendaklah merangkumi nama syarikat anda, alamat Web, nombor telefon dan penerangan ringkas mengenai kerja yang dilakukan. Paku pemegang brosur di bahagian bawah dan masukkan risalah atau brosur. Anda juga boleh meletakkan selebaran di pegangan pintu penduduk dan perniagaan yang menyatakan bahawa anda melakukan kerja di kawasan sekitar.

Kemas kini Buletin atau E-mel

Lakukan apa yang dilakukan oleh syarikat pembinaan. Sentiasa berhubung dengan pelanggan masa lalu anda secara berkala. Hantarkan buletin dua bulanan atau suku tahunan dengan maklumat mengenai perkembangan perniagaan baru dan projek yang disiapkan dengan gambar. Sertakan satu atau dua testimoni pelanggan. Tawarkan bonus atau hadiah rujukan. Contohnya termasuk "$ 100 setiap rujukan" atau "potongan 5% dari pekerjaan kami seterusnya untuk rujukan anda." Pelanggan lama pengubahsuaian dapur anda mungkin memerlukan pengubahsuaian bilik mandi atau mungkin ingat untuk mengesyorkan anda kepada rakan setelah melihat buletin anda.

Biro Perniagaan Lebih Baik

Dapatkan akreditasi dari Better Business Bureau, dan gunakan logo "BBB Accredited" di laman web anda dan semua bahan pemasaran anda. Biro tersebut memiliki reputasi nasional yang kuat untuk kepolisian perniagaan dan memastikan syarikat berfungsi seperti yang dijanjikan. Oleh itu, menjadi ahli BBB yang bertauliah membantu menyampaikan kredibiliti dan kepercayaan yang menolong orang menghilangkan ketakutan yang akan dimanfaatkan, yang sering menjadi perhatian utama ketika mengupah firma yang berkaitan dengan pembinaan. Akreditasi BBB memberitahu bakal pelanggan perniagaan anda memenuhi piawaian tertentu dan berkomitmen untuk menyelesaikan aduan.