Bagaimana Memulakan Pemilikan Tunggal di Michigan

Mendaftar perniagaan sebagai hak milik tunggal di Michigan adalah mudah. Anda boleh mendaftarkan perniagaan anda secara dalam talian dengan Michigan dan Internal Revenue Service. Perkhidmatan pendaftaran perniagaan dalam talian Michigan membolehkan anda melakukan carian entiti perniagaan untuk memastikan sama ada nama perniagaan yang anda pilih untuk hak milik tunggal sudah digunakan. Walaupun mendaftarkan perniagaan anda di Michigan adalah bahagian yang mudah, bahagian yang sukar adalah memulakan dan membina usaha yang berjaya. Itu datang dengan kerja keras dan tekad.

1

Tentukan lokasi untuk perniagaan anda. Sekiranya anda merancang untuk menjalankan perniagaan dari rumah, anda boleh menggunakan alamat rumah anda. Sekiranya perniagaan anda memerlukan ruang komersial, seperti kedai, gunakan perkhidmatan broker gadai janji untuk membantu anda mencari lokasi yang ideal. Bergantung pada jenis perniagaan, lokasi yang tepat dapat berarti perbedaan antara kejayaan dan kegagalan.

2

Pilih nama untuk perniagaan anda. Periksa untuk mengetahui apakah nama perniagaan anda sudah ada. Gunakan Michigan Business One Stop untuk melakukan carian entiti perniagaan. Anda juga boleh memeriksa sendiri dengan melakukan carian dalam talian. Taipkan nama syarikat anda diikuti oleh dot-com atau dot-net, atau mana-mana pelanjutan domain yang lain, untuk melihat apakah nama syarikat anda wujud dalam talian.

3

Daftarkan perniagaan anda dengan mengklik "Mula & Daftar" menggunakan Michigan Business One Stop. Anda perlu menyediakan akaun One Stop untuk meneruskan. Anda juga perlu mendaftarkan perniagaan dengan IRS. Anda boleh melakukannya dengan melayari laman web khusus IRS yang memproses permintaan untuk nombor pengenalan majikan. Pilih "Pemilikan Tunggal atau Individu" untuk jenis entiti.

4

Buka akaun bank atas nama perniagaan anda. Dokumen yang diperlukan untuk membuka akaun pemeriksaan perniagaan merangkumi EIN, alamat perniagaan, nombor telefon dan maklumat hubungan peribadi anda. Gunakan akaun bank untuk membuat pembelian untuk mula membina kredit perniagaan.

5

Tentukan berapa banyak modal permulaan yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan. Pinjaman komersil sukar untuk permulaan perniagaan. Anda mungkin perlu bergantung pada sumber kewangan anda sendiri dan bantuan keluarga dan rakan anda. Anda memerlukan modal yang mencukupi untuk mengekalkan operasi sehingga perniagaan memperoleh keuntungan.