Cara Memasang Pemacu Pencetak PostScript

PostScript adalah bahasa percetakan bebas peranti yang banyak disokong oleh pengeluar pencetak dan terutama digunakan untuk mencetak pekerjaan yang memerlukan grafik. Pemacu PostScript biasanya memberi anda rendering warna yang lebih benar dan kualiti keseluruhan yang lebih baik, walaupun ia juga menyebabkan masa pemprosesan lebih lama dan overhed antrian cetak lebih berat. Anda boleh memasang pemacu PostScript dengan cara yang sama seperti pemacu Bahasa Perintah Pencetak yang lebih biasa.

1

Log masuk ke komputer anda menggunakan akaun pentadbir.

2

Muat turun pemacu PostScript dari laman web pengeluar pencetak anda. Pemacu boleh disertakan dalam fail yang boleh dilaksanakan yang memasang pemacu untuk anda secara automatik, atau arkib zip yang membuka zip semua fail pemacu ke subfolder pilihan anda.

3

Klik dua kali fail yang dimuat turun. Sekiranya wizard pemasangan dilancarkan, ikuti arahan di skrin untuk memasang pemacu. Sekiranya program meminta anda mengekstrak fail pemacu, pilih lokasi yang mudah diingat pada cakera keras anda untuk fail - contohnya, "C: \ driver."

4

Klik butang Mula, kemudian "Peranti dan Pencetak."

5

Klik kanan pencetak anda dan pilih "Properti pencetak."

6

Klik tab "Lanjutan" dan klik butang "Pemandu Baru".

7

Klik "Next" dan "Have Disk."

8

Telusuri folder yang mengandungi fail pemacu yang tidak dizip dan klik "Buka."

9

Ikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan pemasangan. Setelah selesai, anda boleh beralih antara pemacu PCL dan PS dengan melihat semula tab Advanced di menu Properties Pencetak peranti.