Memulakan Perniagaan Gedung Permainan

Kedai permainan adalah kedai khusus yang menjual produk hiburan ke ceruk yang disasarkan. Merangkumi pelbagai ceruk, dari permainan video hingga permainan ruang tamu hingga permainan peran, gedung permainan yang dikendalikan dengan baik dapat menarik basis pelanggan yang sangat setia. Memulakan perniagaan kedai permainan boleh menjadi kaedah menarik untuk mencapai impian keusahawanan anda sambil melakukan sesuatu yang anda sukai.

1

Daftarkan perniagaan anda di negeri anda dan dapatkan izin perniagaan yang diperlukan di peringkat tempatan. Hubungi setiausaha negara anda untuk memulakan proses pendaftaran, dan hubungi kerani daerah anda untuk menanyakan keperluan izin di komuniti anda.

2

Buat rancangan perniagaan dan cari dana untuk perniagaan anda. Kedai permainan biasanya memerlukan pelaburan awal yang besar dalam inventori, terutama dalam segmen permainan video, jadi pembiayaan permulaan mungkin merupakan komponen penting untuk membuat kedai anda teratur. Beri penekanan pada rancangan pemasaran dan kewangan anda dalam rancangan perniagaan anda, menunjukkan bahawa anda memahami sepenuhnya pasaran sasaran anda, termasuk pilihan mereka yang berkembang dan cara terbaik untuk menjangkau mereka dengan mesej iklan, dan anda memahami dari mana keuntungan anda akan datang.

3

Beli gerai kedai yang sesuai di kawasan lalu lintas tinggi. Kedai permainan dapat menjadikan diri mereka sebagai mercu tanda dalam komuniti dari masa ke masa; tempat yang tidak asing lagi bagi semua pemain di kawasan itu. Pastikan etalase dan papan tanda anda sangat kelihatan dari jalan, dan gunakan etalase anda untuk mengumumkan promosi dan penjualan.

4

Stokkan kedai permainan anda. Dapatkan permainan video untuk semua konsol dan PC yang popular jika anda memilih untuk membuka kedai permainan video, misalnya. Permainan kad stok, permainan papan, permainan televisyen interaktif dan permainan trivia jika anda memilih untuk membuka kedai permainan keluarga.

5

Siapkan kaedah menilai produk untuk perdagangan. Menawarkan kredit perdagangan atau wang tunai untuk permainan terpakai telah menjadi kebiasaan di kedai permainan video, walaupun hal yang sama tidak seperti jenis peruncit permainan lain. Tentukan kaedah menilai permainan berdasarkan keadaan fizikal mereka, usia mereka dan populariti tajuk tertentu di kedai anda. Pertimbangkan untuk menawarkan pilihan penjualan konsainan untuk pelanggan anda juga, di mana anda tidak membayar untuk permainan terpakai, melainkan menyimpannya di rak anda untuk pelanggan anda, mengambil peratusan harga untuk kedai dan memberikan selebihnya kepada penjual.

6

Promosikan kedai anda dengan cara yang inovatif. Mengadakan pertandingan langsung di kedai anda untuk permainan popular. Mengadakan acara pelepasan tengah malam untuk permainan baru dengan banyak gembar-gembur. Naikkan program kesetiaan pelanggan anda ke tahap seterusnya dengan menawarkan hadiah dan hadiah berharga kepada pembeli kerap anda.